top of page
7317de58969ec59b03075a86c4292575.jpg

DISPUUTSHUIZEN

IMPORT MOKUM

Veel Importeurs zijn woonachtig in Amsterdam of in een van onze dispuutshuizen.

Lees verder voor meer info over onze dispuutshuizen of bekijk hieronder een video van ons dispuutshuis 'De Orti'.

Meer weten?

Kanaalstraat

De Kanaalstraat is al ongeveer 10 jaar in het bezit van Import Mokum. Vele Importeurs hebben hier dan ook in hun studententijd gewoond. Het huis beschikt over een prachtig dakterras - waar Import jaarlijks het nieuwe jaar inklinkt - en een zeer ruime woonkamer. Deze faciliteiten worden optimaal benut door de bewoners: BBQ's, feesten, fifa'en, risken, noem maar op. Het behoort allen tot het dagelijks vermaak van de bewoners. Ook de gloednieuwe DJ-set inclusief boxen vormt sindskort een bron van vermaak voor de muzikale bewoners.

Orteliusstraat

Huize Orti viert over twee jaar haar eerste lustrum. Bij elk verzoek van de sitecommissie om een stuk te schrijven, maken wij als huis de balans op van een jaar lang neuspeuteren, zwemmen in ons eigen afval, oneindige avonden Felsgold slobberen en natuurlijk Black Ops 3 spelen. Zo nu en dan dartelt een verdwaald NoNoMes meisje door de gang, op zoek naar iets waarmee ze haarzelf kan afschermen op de wc. Ik durf te spreken van een akelige vertoning, wanneer dit gescoorde hertje of vriendin-van op een pot moet gaan zitten waar zelfs het ongedierte een Houdini’tje bij pleegt. De bewoners van Huize Orti weten een bepaalde reputatie neer te zetten die in trek is bij de pareltjes van NoNoMes, met als resultaat dat ze nu al burgerlijk als de pest zijn. ‘Kan erger.’, hoor ik ze al denken, maar schijn bedriegt. Orti leeft niet op orde, het gedijt op chaos en wanorde. De dagen dat Casanova helikopterend de kamer binnen komt zijn de mooiste. Hoe dan ook, voor de Orti bestaan geen dilemma’s. Zij hebben het beste van twee werelden

Paramariboplein

Huize Paramaribo wordt bewoond door de ware Importeurs. Intelligent, gedreven, succesvol. Met minder dan twee Masters en een vol curriculum vitae kom je er dan ook niet binnen. Maar bovenal betekent succesvol zijn in dit huis dat je je maatschappelijke carrière op een optimale wijze weet te combineren met Import Mokum. De huidige drie bewoners, met een lange staat van dienst binnen het dispuut, zijn hier het levende voorbeeld van.
Hoewel het doet vermoeden dat het huis serieuzer is dan ooit, staat zij juist door haar centrale ligging garant voor de meest memorabele vrijdagmiddagborrels, de grootste BBQs en de langste afters. Tevens is zij dé plek voor nachtelijke, politiek-economische en filosofische discussies boven een goed glas Glenlivet.
De deuren van Huize Paramaribo staan immer voor eenieder open en zij is dan ook een centrale ontmoetingsplek geworden voor iedere Importeur. Zeg je een hoge kwaliteit van leven, dan heb je het over Huize Paramaribo.

Sumatrakade

Op het Java-eiland in Amsterdam, dat eeuwig geroemd is om haar rust en schoonheid, bevindt zich het dispuutshuis “Nine-Eleven” van Import Mokum. De deuren staan hier dag en nacht open voor Importeurs om te chillen, te borrelen of te afteren. Met onze huiskat Barry als pluizige toevoeging, is de huiselijke sfeer al van veraf te proeven. Andere kenmerken voor het wonen op Nine-Eleven zijn de eeuwige rekjes was in de gang, het balkon waar tot laat nog wordt gebarbecued en geborreld, en de prominentie van de bewoners: het huis telt namelijk drie e.t. dan wel h.t. dispuutsbestuurders en twee senatoren van studentenvereniging NoNoMes. Kom een keer langs en ervaar hoe de negatieve connotatie rondom 9/11 plaats maakt voor een warme, feestelijke extase.

Benieuwd waar de rest van Import woonachtig is?

Bijna alle Importeurs zijn woonachtig in Amsterdam of in een van onze dispuutshuizen.

bottom of page