top of page

Café Lange Leo

Gelegen op de Spuistraat 326-A Amsterdam, en op enkele minuten loopafstand van de sociëteit, biedt cafe Lange Leo ons een gezellige plek om elke dinsdag een borrel te doen.2021-20222021-2022

De dinsdagborrel

Voordat wij naar onze sociëteit vertrekken om de boel op stelten te zetten, borrelen wij iedere dinsdag in onze stamkroeg op de Spuistraat 326-A.

Hier praten we elkaar bij over onze nieuwste ambitieuze projecten, onze wilde avonturen, en spelen we regelmatig een spelletje met elkaar.

Zeedijk, Amsterdam

De Zeedijk werd aangelegd als dijk om Amsterdam tegen het water van het IJ te beschermen, dat tot 1872 nog in open verbinding stond met de Zuiderzee. In de bocht van de Zeedijk is het goed merkbaar dat de straat de loop van de oude dijk volgt. 

De omgeving behoort tot de oudste buurten van Amsterdam. De bocht van de Zeedijk was tot de 17e eeuw een van de meest respectabele plekken waar men kon wonen.

Na de aanleg van de luxueuze Herengracht verhuisden de rijke kooplieden en werd het gebied een uitgaansgebied voor passagierende zeelieden. De oude cafés en de winkels voor scheepsbevoorrading herinneren hier nog aan. 

bottom of page