top of page

DE BARDERIJ

Gelegen op Zeedijk 14 Amsterdam, en op enkele minuten loopafstand van onze sociëteit, biedt de Barderij ons een gezellige plek om elke dinsdag een borrel te doen.

Benieuwd naar onze stamkroeg? Doe hieronder een virtual tour!

COMING SOON

De dinsdagborrel

Voordat wij naar onze sociëteit vertrekken om de boel op stelten te zetten, borrelen wij iedere dinsdag in onze stamkroeg op de Zeedijk.

Hier praten we elkaar bij over onze nieuwste ambitieuze projecten, onze wilde avonturen, en spelen we regelmatig een spelletje met elkaar.

IMG_7269.JPG

Zeedijk, Amsterdam

De Zeedijk werd aangelegd als dijk om Amsterdam tegen het water van het IJ te beschermen, dat tot 1872 nog in open verbinding stond met de Zuiderzee. In de bocht van de Zeedijk is het goed merkbaar dat de straat de loop van de oude dijk volgt. 

De omgeving behoort tot de oudste buurten van Amsterdam. De bocht van de Zeedijk was tot de 17e eeuw een van de meest respectabele plekken waar men kon wonen.

Na de aanleg van de luxueuze Herengracht verhuisden de rijke kooplieden en werd het gebied een uitgaansgebied voor passagierende zeelieden. De oude cafés en de winkels voor scheepsbevoorrading herinneren hier nog aan. 

bottom of page